Méltatlan körülmények között várakoznak a rákos betegek Debrecenben

Méltatlan körülmények között várakoznak a rákos betegek Debrecenben

A hazai egészségügy újabb szintet lépett. Csak nem éppen jó irányba, hanem abba a bizonyos hányingerkeltő irányba. 

2020-ban már ott tartunk, hogy a Debreceni Egyetem onkológiai részlegén a betegeknek igencsak gusztustalan körülmények között kell várakozniuk arra, hogy végre sorra kerüljenek. 

A betegek a szabad ég alatt, forróságban vártak hosszú órákat a bejutásra.

Köteles László, a Borsod-Abaúj-Zemplén megye önkormányzat egyik képviselője a Népszavának elmondta, hétfőn, százhúszan-százharmincan vártak arra, hogy bejussanak az épületbe. Ő maga kilenckor állt be a sorba, de ekkor már heten voltak előtte. Kiderült, március óta jár oda, és már többször szóvá tette az embertelen körülményeket az intézmény vezetésének, de úgy néz ki, nem történik semmi. 

Hozzátette, nem csak most, a hosszú hétvége után voltak ennyien, hanem minden egyes alkalommal, ahányszor csak kezelésre megy, sőt a daganatos betegek, köztük sokan erős fájdalmakkal, leromlott fizikai állapotban állnak olykor két-három órát csak azért, hogy a regisztrációs pulthoz eljussanak.

A sorállás után ismét órákat kell várni arra, hogy megvizsgálják őket és a leleteket megtekintse az orvos. Aztán a vérvizsgálat eredményétől függően kiírják a kemoterápiát vagy sem. Előbbi esetében újabb egy-két óra, de ezt az infúziót már biztosan ülve kapják.

A képviselő szerint ez az orvosoknak is borzasztó nagy teher, de a betegek számára még nehezebb.

Bár mindenki időpontot kap, valójában csak a napot jelölik ki a betegeknek, az ellátást akkor kapják meg, amikor sorra kerülnek. Ráadásul az ellátóhely regionális centrum, azaz más megyéből is érkeznek ide emberek, ennyi beteg ellátásához pedig túl kicsi az épület – mondta a képviselő.

Azoknak, akik sikeresen bejutnak egy két méter széles, levegőtlen folyóson kell ácsorogniuk másik száz beteggel. Ablakot természetesen nem nyitnak, és a koronavírus-járvány megjelenése óta csak minden második széket lehet elfoglalni. Akiknek nem jut szék, azok szépen kiszorulnak az épület elé.

A Népszava a történtek kapcsán felkereste a Debreceni Egyetemet, akik csak annyit reagáltak, a rektor az elmúlt napokban elrendelte a helyzet felmérését a szakrendeléseik betegfelvételi pontjain, és a problémák megoldására megkérte Páll Dénest, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának megbízott elnökét.

Rég tudjuk, hogy a magyar egészségügy haldokló félben van, de ez már talán túl sok, mint amit elvisel az ember gyomra.

Amíg Orbánék adriáznak, addig ádáz körülmények között, kánikulában várnak az egészségük megmentésére a betegek, de senki nem tesz semmit. Miért? Ennyire nem fontos az Orbán-kormánynak az emberi élet? Létezhet, hogy annyira kegyetlen a magyar vezetés, hogy semmibe veszi az ország lakosainak sorsát? Szomorú, de mind tudjuk a választ, ők úgy is magángéppel mennek a világ legjobbjaihoz Svájcba. 

via

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.17

Kontármunka: Újabb javításra szorulnak a belvárosi utcák térkövei Egerben

A fideszes városvezetés silány munkáz végzett a belvárosi közterületek felújítása alatt.

  • 2020.09.14

A Fidesz lerohasztotta az egri önkormányzati bérlakásokat

Rohamosan csökkent a felújításra költött pénz összege Habis László utolsó éveiben.

  • 2020.09.07

A Fidesz felújított egy használaton kívüli buszmegállót Egerben

Évek óta nem áll meg ott a busz. Habis Lászlóék azért eltapsoltak rá egy kis pénzt.