Bármikor berobbanhat a járvány, a kormány érdemben nem tesz semmit

Bármikor berobbanhat a járvány, a kormány érdemben nem tesz semmit

Az aktív fertőzöttek száma ugrásszerűen növekszik, ma már ötszöröse a két héttel ezelőtti adatoknak. A szakértők szerint Orbánék a határt is túl későn zárták le, és azóta sem tesznek semmit.

Orbán csak ígérget, de érdemi intézkedés nincsen

Orbán Viktor nemrég azt mondta, hogy állig felfegyverkezve várja a koronavírust. Úgy tűnik azonban, hogy annyira mégsincs felkészülve, hiszen a határzáron kívül eddig semmit nem tett a vámpírkormány. Azt is túl későn, azon igyekezve, hogy a kormánytagok még leruccanhassanak jachtozni egyet az Adriára, mint Szijjártó Péter, luxusminiszter.

Ma kiadtak egy rendeletet, mely látogatási tilalmat rendelt el a szociális intézményekben, de igazából ezt már a legtöbb polgármester korábban megtette, mert nekik fontos volt az idősek védelme. Orbánék szokás szerint rátolták a felelősséget a városok, intézmények vezetőire. Míg ők hátradőlve várják, hogy mi lesz.

Hogy mi lesz, azt persze senki sem tudja biztosra

Érdemes lenne hallgatni a szakértőkre, és az ő tanácsaik alapján hozni döntéseket. Orbán persze nem szereti, ha mások mondják meg neki mit kellene csinálnia, de most az egyszer igazán kivételt tehetne. 
Merkely Béla, Semmelweis Egyetem rektora azt javasolta, hogy az államnak szűrnie kellene a veszélyeztetteket, például a tanárokat is. A szakértő visszavezetné az idősávos vásárlást, betiltaná a zárt helyeken lévő bulikat, és kötelezővé tenné a maszkviselést.

Ami biztos, hogy az elmúlt két hétben folyamatosan emelkedett az új, beazonosított fertőzöttek száma. Volt olyan nap, amikor 500-nál is több betegnél diagnosztizálták a koronavírust. Azt nem lehet tudni, hogy ezek a betegek pontosan hol vannak, mik a gócpontok, mert erről még a városok vezetőit sem tájékoztatják. Mi is megpróbáltunk korábban adatokat kérni, furcsa válaszokat kaptunk.
Az aktív fertőzöttek száma átlépte a 4700 főt. Ez ötszöröse a két héttel ezelőtti számoknak. A legtöbb új beteget a fővárosban azonosították be, de minden megyében növekedett a fertőzöttek száma.
 

A Portfolio arról ír, hogy hazánkban eddig 487 ezer mintát vettek, ebből közel 6000-et az elmúlt 24 órában. 

Fontos tudni, hogy ezek a számok csak a diagnosztizált betegeket jelentik, hordozó bárki lehet, akár tünetmentesen vagy minimális megfázásszerű tünetekkel is lehet fertőzni. Ezért fontos továbbra is a maszkviselés, a 1,5-2 méteres távolságtartás, a gyakori kézmosás, fertőtlenítés és a tömegrendezvények kerülése.

Ezekkel a dolgokkal mi is tehetünk a járvány lassításáért, ami nagyon fontos lenne ahhoz, hogy a kórházak eltudják látni azokat, akik nem ússzák meg minimális tünetekkel. Hiszen hiába van temérdek, jó drágán megvásárolt lélegeztető gépünk, ha nem lesz elegendő orvos és ápoló, aki ellásson minket. A mentősök már most annyira túlterheltek, hogy vannak, akiknek sokat kell várniuk a tesztelésre.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.24

Korózs Lajos (MSZP): igazságos intézkedések kellenek a válságkezelésben

Egyértelmű és igazságos intézkedéseket sürgetett a koronavírus-járvány okozta válság enyhítésére az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke szerdán - tudósít az MTI.

  • 2020.09.24

Benyújtotta az ingyenes tesztelésről szóló népszavazási javaslatát a DK

A Demokratikus Koalíció benyújtotta a Nemzeti Választási Irodának (NVI) azt a népszavazási kezdeményezését, amely Magyarországon mindenki számára ingyenessé tenné a koronavírus-tesztet - közölte az MTI.

  • 2020.09.24

Rés a pajzson: a szakemberek hiányát nem tudják gépekkel pótolni Orbánék

Orbán szerint teljes fegyverzetben várja a vírus második hullámát Magyarország. A 444 matekpéldája pofonegyszerűen bizonyítja, hogy hiába vannak a kórházak felszerelve, ha nincs elég egészségügyi dolgozó, aki az eszközöket kezelje.