Karácsony Gergely 7 napra csökkentené a daganatos megbetegedések várólistáját

Karácsony Gergely 7 napra csökkentené a daganatos megbetegedések várólistáját

Munkában a Megoldóember: Októbertől 10 napon belül elvégzik a vizsgálatot és diagnózist is kapnak a betegek.

A Fővárosi Közgyűlés ma szavazhatja meg, hogy a felére csökkentsék a nagydiagnosztikai vizsgálatok esetében a várólistát.

Eddig 14 nap volt a várakozási idő, októbertől viszont 7 napon belül végezhetik el a vizsgálatokat. További 3 munkanap alatt pedig leletezik a felvételeket.

Karácsony Gergely sajtótájékoztatón jelentette be a nagyszerű hírt. Egy élhetőbb és egy egészségesebb város megteremtésére tett ígértet. Ehhez hozzátartozik a borzalmas állapotban lévő egészségügy fejlesztése is.

A főpolgármester elmondta, hogy a fővárosi önkormányzat már nem fenntartója egészségügyi intézményeknek, de ez nem írja felül a vállalt felelősséget. Az atlétikai világbajnokság támogatásáért cserébe Budapest 50 milliárdos egészségügyi csomagot kap.

Ebből 2 milliárd forintot az onkológiai vizsgálatokra fordítanak.

Havasi Gábor, a főváros egészségügyi tanácsnoka elmondta, hogy a pénzből 31 770 CT-, valamint 9846 MR-vizsgálatot vásárolnak. Ez a CT-nél 88%-os, az MR 62%-os bővülést jelent.

Megoldóember újra akcióba lépett. Végre olyan vezető kormányozza a fővárost, aki nem csak üres ígéretekkel csapja be az embereket, hanem valóban törődik is velük. A vizsgálati idő lerövidítésével életeket menthetnek – mindezt a főpolgármesternek köszönhetjük.

Az Eurostat adatai szerint minden 4. haláleset megelőzhető vagy kezelhető lenne. Az EU tagállamai között az ország egészségügyi statisztikája a 6. legrosszabb helyen áll - mondta Havasi.
Karácsony Gergely irányítása alatt nem csak Budapest, hanem az egész ország egy emberbarát, élhető hellyé válna. Mindazzá, ami az elmúlt 10 évben nem volt.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.22

Költségvetési csalás miatt börtönre ítéltek két fideszes agrárvezetőt

118 ember ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség annak idején a Gőgös Zoltán (MSZP) által kirobbantott földalapú támogatásokkal kapcsolatos csalások és visszaélések miatt, most többeket el is ítélt a bíróság.

  • 2020.09.22

ATV: szegény Orbán Viktor nem tud ott lenni a Szuperkupa-döntőn

A miniszterelnök csütörtökön és pénteken az Európai Tanács rendkívüli csúcsértekezletén vesz részt - közölte a televízióval a miniszterelnök táskahordója, a mindig tettrekész Havasi Bertalan.

  • 2020.09.22

Gábor György az Egyenes beszédben: Gyurcsány Ferenc felkért egy munkára

Korábban a csicskasajtó azt hazudta, hogy Gyurcsány Ferenc Simicska Lajossal találkozott egy étteremben. A volt miniszterelnök Gábor György filozófussal beszélgetett, természetesen nem a volt fideszes oligarchával. Az is kiderült, hogy miért.