Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan: Nagyon is verhető ez a kormány

Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan: Nagyon is verhető ez a kormány

A jövő köztársasága igazságos, esélyteremtő és fenntartható. Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan programja a Fidesz legnagyobb szövetségesével, a reménytelenséggel veszi fel a harcot.

Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan közösen pályáznak az MSZP társelnökségére. Együttműködés nélkül magyar jövő sem lesz – mondja Kunhalmi a Népszavának. Ehhez pedig az ellenzéki pártoknak el kell fogadniuk, hogy rövid távú érdekeik sérülnek egy új Magyarország érdekében.

A nyaralás magánügy, a közpénz közügy.

Szijjártó Péter külügyminiszter óriásit bukott a jachtozós home office-szal. Tóth Bertalant ugyanaz a kérdés foglalkoztatja, mint a magyar adófizetőket: Mit keres egy Fidesz közeli milliárdos vállalkozó luxusjachtján egy miniszter? Válasz persze nincs, mint ahogy az ország helyzetéről sem képesek számot adni.

Mert mit tud a kormány felmutatni az elmúlt 10 évből? "Hárommillió szegény embert, félmillió kivándorlót, a régiótól leszakadó országot, féldiktatúrát és Mészáros Lőrincet" – összegzi Kunhalmi. Ezért van szükség egy olyan korszakváltó programra, amit minden változást akaró magáénak vallhat.

Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan három pillére épülő programot visz az MSZP kongresszusa elé:

  • Újra kell építeni a szabad demokratikus jogállamot.
  • Meg kell teremteni egy, a mainál sokkal emberközpontúbb kormányzás feltételeit.
  • Felelősséget kell vállalni a jövőért – a környezet védelmével, illetve a tudás és a technológia elérhetővé tételével.

Utóbbiban számítanak a Párbeszéd és más baloldali zöld-szervezetek együttműködésére is. És ami a lényeg, a konkrétumok:

  • Céljuk, hogy a munkavállalókat a jövőben ne használhassák ki. Ezt a munkavállalói és szakszervezeti jogok megerősítésével érnék el.
  • Bérlakásprogrammal, a lakások korszerűsítésével oldanák meg a lakhatási válságot.
  • A nyugdíjak követnék a bérek és az árak emelkedését. Vagyis az idősek nem kerülnének olyan kiszolgáltatott helyzetbe, amiben most vannak.

Együttműködő és esélyteremtő köztársaságot ajánlunk.

A Fidesz propagandája a gyűlöletkeltésről szól. Tóth Bertalan egy olyan kormányzásban látja a jövőt, amely nem az állampolgárok helyett dönt, hanem esélyt kínál céljaik megvalósításához. A csapatjáték jót tett az MSZP-nek, erre van szükség a többi ellenzéki párt részéről is.

Ahol előválasztás lesz, ott az MSZP képviseltetni fogja magát, de hogy kik válhatnak közös jelöltté, azt még korai megjósolni.

Mindenkinek a saját céljai elé kell helyeznie Magyarország ügyét – csak így juthatunk el közös miniszterelnök-jelöltig és közös listáig – mondja Tóth Bertalan.

A két társelnökjelölt garantálja, hogy célkitűzéseiken az MSZP tisztújítása sem fog változtatni. Az üzenet egyértelmű: a Fidesz hatalmának megdöntése a cél, ehhez viszont ellenzéki kompromisszumra van szükség.

Az MSZP készen áll arra, hogy a többi párttal közösen dolgozzanak a sikerért.

via

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.22

Költségvetési csalás miatt börtönre ítéltek két fideszes agrárvezetőt

118 ember ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség annak idején a Gőgös Zoltán (MSZP) által kirobbantott földalapú támogatásokkal kapcsolatos csalások és visszaélések miatt, most többeket el is ítélt a bíróság.

  • 2020.09.22

ATV: szegény Orbán Viktor nem tud ott lenni a Szuperkupa-döntőn

A miniszterelnök csütörtökön és pénteken az Európai Tanács rendkívüli csúcsértekezletén vesz részt - közölte a televízióval a miniszterelnök táskahordója, a mindig tettrekész Havasi Bertalan.

  • 2020.09.22

Gábor György az Egyenes beszédben: Gyurcsány Ferenc felkért egy munkára

Korábban a csicskasajtó azt hazudta, hogy Gyurcsány Ferenc Simicska Lajossal találkozott egy étteremben. A volt miniszterelnök Gábor György filozófussal beszélgetett, természetesen nem a volt fideszes oligarchával. Az is kiderült, hogy miért.