Luxusfidesz: Szijjártó nyilván azért ment az Adriára, hogy külügyeket intézzen

Luxusfidesz: Szijjártó nyilván azért ment az Adriára, hogy külügyeket intézzen

A luxusminiszter egy oligarcha jachtjáról küldözgette sztahanovista hangvételű facebook posztjait. Az ellenzék felelősségre vonná ezért.

"Minden túlzás nélkül égnek a vonalak miniszterelnöki és külügyminiszteri szinten is a minszki fejlemények kapcsán." - hazudta Szijjártó Péter külügyminiszter, de csúnyán lebukott.

Ha túlzás nem is, de pofa kellett ahhoz, hogy ezt kiposztolja, mivel közben egy luxusjachton urizált az Adrián.

Az Átlátszó.hu vette észre, hogy miközben a túlárazott lélegeztetőgépek beszerzéséért felelős miniszter a fentiekhez hasonló posztokat tolt ki facebookjára, valójában Szíjj László közpénzekkel kitömött NER-közeli nagyvállalkozó luxusjachtján piheni ki a lopás és a hazudozás fáradalmait.

Orbán emberei a Borkai-botrány után sem állnak le az adriai luxussal - állapította meg közleményében a DK.
Borkai óta ismerjük, miről szólnak ezek a luxusutak az Adrián. Orbán emberei semmit sem tanultak. Most a külügyminiszter köpi szembe azokat a magyarokat, akiknek a válság miatt még belföldi nyaralásra sincs pénzük - írta a Demokratikus Koalíció
Az MSZP arra kíváncsi, vajon milyen szívességgel viszonozta a negyedik leggazdagabb magyarnak, hogy kölcsönadta a jachtját.
A magyar külügyminiszter ezzel megmutatta, hogy egyáltalán nem tartja fontosnak azoknak a fehérorosz polgároknak az ügyét, akiknek az elcsalt választások utáni tüntetését Orbán diktátor haverja vérbe fojtotta. - vettette fel a morális kérdést a szocialisták közleménye.

 

A luxusminiszternek valószínűleg eszébe sem jutottak a fehérorosz tüntetők, mert a facebook posztját is más írta helyette, miközben ő az Adrián borkaizott. Az MSZP-t azonban még jobban érdekli, hogy mennyi közpénzbe fáj majd nekünk Szíjjártó nyaralása.

"Felmerül a kérdés, hogy ki fizette a sokak számára elérhetetlen álomnyaralást. A külügyminiszter ugyanis a rengeteg állami megbízást elnyerő, negyedik leggazdagabb magyar jachtján folytatta a mostanában rá jellemző semmittevést. Mégis milyen kapcsolatban áll a miniszter a milliárdos vállalkozóval? Ajándékba kapta az utat a miniszter az adófizetők által finanszírozott megbízásokért cserébe? Úgy támogatják Szijjártó nyaralását bizonyos vállalkozók, ahogy a miniszterelnök magánrepülős meccsre járását?"

 

Szabó Szabolcs független ellenzéki országgyűlési képviselő szerint egyértelmű, hogy korrupcióról van szó.

Az igazán nagy probléma pedig az, hogy egy olyan oligarcha luxushajóján nyaral, aki százmilliárdokat nyer a közbeszerzési eljárásokon. Ilyet politikus nem tehet. Ez egészen konkrétan felveti a korrupció gyanúját. Egy normális országban hivatalból eljárás indulna ilyen ügyben.
"Verejtékes" munka az oligarcha luxusjachtján - így mulat a magyar miniszter - foglalta össze a Jobbik.

A párt azt érti a legkevésbé, miért kellett a kormánynak még a külügyminiszter lebukása után is hazudoznia. Arra kíváncsiak, miért hazudott a kormány, hogy Szijjártó a miniszteri munkáját végezte az irodájában, miközben Mészáros Lőrinc jobbkezének hajóján ült a tenger közepén.

Menczer Tamás, a Külügyminisztérium államtitkára átlátszó hazudozással próbálta mosdatni főnökét.

Szijjártó csicskása arra hivatkozott, hogy a tárcavezető több külügyminiszterrel tárgyalt telefonon, foglalkozott a beruházás-ösztönzési támogatásokkal, vele pedig a nemzetközi sporteseményekre vonatkozó, koronavírus-járvánnyal kapcsolatos szabályokat dolgozta ki. Ezen kívül a magánélet szentségére hivatkozott. Fel kéne világosítani, hogy egyáltalán nem magánügy, ha egy magas rangú és befolyásos állami tisztségviselő, egy közbeszerzéseket tömegesen elnyerő milliárdos hajóján nyaral.

A Jobbik az Országgyűlés külügyi bizottságának összehívásával szeretne visszarángatni a munkába az Adrián urizáló luxusminisztert. Szeretnék vele is tisztázni, hogy mi Magyarország hivatalos állásfoglalása a fehérorosz diktátor, Lukasenka által elkövetett világraszóló gazságokról.

A fideszes politikusok még a gazdasági és szociális válság idején is tobzódnak a luxusban, miközben több százezer ember azt sem tudja, hogyan fogja biztosítani a megélhetését máról holnapra. 

Munkaügyi útjain sem spórol a luxusminiszter. Szijjártó idén eddig 154 millió forintunkat röpködte el. És ez csak az, amit hivatalosan is bevallanak.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.26

VAN: úgy tűnik, csal a Fidesz-KDNP jelöltje a mohácsi időközi választáson

Lapunk birtokába jutott a Változást Akarók Nemzedéke beadványa, ami fényképekkel és videókkal bizonyítja, hogy Pávkovics Gábor fideszes jelölt érdekében osztanak élelmiszercsomagokat Mohácson.

  • 2020.09.26

Minden idők egyik legdurvább hackertámadása érte Magyarországot

Orosz, kínai és vietnámi hackerek próbálták túlterhelni a magyar pénzintézeteket. A támadás következtében Budapesten több helyen is akadozott az internetszolgáltatás.

  • 2020.09.26

Összeomlás szélén az egészségügy: emberhiány miatt maradnak el műtétek az Uzsoki kórházban

Az Uzsoki Utcai Kórház intenzív osztályára átcsoportosításokkal kell összekaparni az embereket, mert a szakképzett ápolók közel felét a járvány miatt a kormány parancsára máshová vezényelték át.