Nagyon sokat, nagyon drágán: így vesz Szijjártó lélegeztetőgépeket

Nagyon sokat, nagyon drágán: így vesz Szijjártó lélegeztetőgépeket

Egy maláj cég nagyon jól járt a külügyminiszter szerencsétlenkedésén. A magyarok pénztárcája kevésbé.

A koronavírus-járvány kezdetekor Magyarországon nagy problémát jelentett a lélegeztetőgépek hiánya. A kormány nagy késéssel, de ki tudta pótolni a szükséges mennyiséget. Áprilisban Orbán Viktor úgy nyilatkozott, hogy a 8000 darabos géptartalék még háború idején is elég lenne.

Szijjártó Péter tárcája mégis folytatta a vásárlást, most 20 000 db van az országban. Nagy részét sohasem fogják használni. Ráadásul nevetségesen drágák voltak.

A magánélet-miniszter 16 ezer gépet vásárolt be, 302 milliárd forintért. A legtöbbet egy maláj cégtől szerezték be, akik rendesen kihasználták, hogy Szijjártó nem tud számolni. Miután 5 helyett 6 ezret akartak tőlük venni, a darabárat majdnem 10%-al megemelték. Nagyobb vásárláskor kedvezményt szokás adni, Orbán csicskája viszont hagyta, hogy palira vegyék.

Ez a túlköltekezés azért szánalmas, mivel az Állami Egészségügyi Ellátó Központ is vásárolt kb. 2500 lélegeztetőt. Ők átlagosan 10,8 milliót költöttek darabonként, míg Szijjártóék duplaannyit, 20 milliót.

A csicskaminiszter úgy tűnik komolyan vette Orbán dumáját: "ha háromszor ennyit kellett volna fizetni, akkor háromszor ennyit fizettünk volna lélegeztetőkészülékekért." A Külügyminisztérium azzal indokolta ezt a gyalázatos túlköltést, hogy ők biztosra akartak menni.

Valójában csak leplezni akarják Szijjártó nevetséges üzleti érzékét. Még szerencse, hogy eddig alig dolgozott, ilyen számokkal bármilyen céget csődbe tudna vinni.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.22

Költségvetési csalás miatt börtönre ítéltek két fideszes agrárvezetőt

118 ember ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség annak idején a Gőgös Zoltán (MSZP) által kirobbantott földalapú támogatásokkal kapcsolatos csalások és visszaélések miatt, most többeket el is ítélt a bíróság.

  • 2020.09.22

ATV: szegény Orbán Viktor nem tud ott lenni a Szuperkupa-döntőn

A miniszterelnök csütörtökön és pénteken az Európai Tanács rendkívüli csúcsértekezletén vesz részt - közölte a televízióval a miniszterelnök táskahordója, a mindig tettrekész Havasi Bertalan.

  • 2020.09.22

Gábor György az Egyenes beszédben: Gyurcsány Ferenc felkért egy munkára

Korábban a csicskasajtó azt hazudta, hogy Gyurcsány Ferenc Simicska Lajossal találkozott egy étteremben. A volt miniszterelnök Gábor György filozófussal beszélgetett, természetesen nem a volt fideszes oligarchával. Az is kiderült, hogy miért.